/ Belparkeren
Volg ons op Facebook. Volg ons op Twitter.
Recente Tweets

Belparkeren in Alkmaar

Sinds kort kun je in Alkmaar gemakkelijk parkeren door middel van belparkeren. Dit betekent dat je het parkeren betaalt met je mobiele telefoon en geen kleingeld meer op zak hoeft te hebben. Met belparkeren betaal je snel en veilig. Je betaalt namelijk voor de exacte parkeertijd. Bovendien betaal je het reguliere straattarief.

Hoe werkt het?
Je meldt je aan bij een provider voor belparkeren (zie lijstje hieronder). Zodra je je auto hebt geparkeerd bel of sms je de locatiecode naar de provider. Hiermee start de parkeertijd. De locatiecode is een nummer van vijf cijfers. Je vindt het op de bebording bij de parkeerautomaat. Zodra je weer vertrekt uit Alkmaar bel of sms je naar hetzelfde telefoonnummer om je parkeertijd te beëindigen. De betaling van het parkeergeld stopt dan direct.

Biedt je provider een app aan? Dan kun je ook daarmee gemakeklijk de parkeertijd starten en beëindigen. Bij belparkeren gaat alles op basis van het kenteken. Er hoeft geen kaart van de provider in je auto te liggen.

Direct aanmelden voor belparkeren
Alkmaar werkt niet met een vaste provider voor belparkeren. Je bent dus vrij te kiezen uit de providers die hier op de markt zijn. Om te kunnen belparkeren dien je jezelf wel bij een provider inschrijven.

Hieronder staan de mogelijke providers:
- My order
- Parkmobile
- Park-line
- SMS-parking
- Sunhill-technologies
- Yellowbrick

Bekijk hier een kostenvergelijking die gemaakt is door een onafhankelijke partij. 

Kijk voor meer informatie over belparkeren op de site van de gemeente Alkmaar

Route en parkeren
Nieuwsbrief inschrijven