/ Kaasmarkt Alkmaar
Volg ons op Facebook. Volg ons op Twitter.
Recente Tweets

Kaasmarkt Alkmaar

Say Cheese, Say Alkmaar! Uiteraard kun je tijdens een dagje Alkmaar niet om de kaas heen; de Alkmaarse Kaasmarkt is een van de bekendste evenementen in Nederland.

In 2017 vindt de eerste Kaasmarkt plaats op 31 maart. Je kunt vanaf die datum elke vrijdag van dit spektakel genieten t/m eind september. De Kaasmarkt vindt plaats op vrijdagmorgen van 10.00 tot 13.00 uur op het Waagplein en is voor veel mensen dé reden om een dagje uit in Alkmaar te plannen.

Meer informatie over de Kaasmarkt Alkmaar: www.kaasmarkt.nl.

Information in English, Spanish, Italian and French about the Dutch Cheese Market Alkmaar

Informationen über den Niederlandische Käsemarkt Alkmaar in Deutsch

Kunstmarkt en Kaasmarktconcerten
Een bezoek aan de Kaasmarkt Alkmaar is prima te combineren met de kunstmarkt die op de Gewelfde Stenenbrug wordt gehouden. Daarnaast organiseert de Grote Kerk in de zomermaanden op vrijdag Kaasmarktconcerten.

Hollands Kaasmuseum
Het Hollands Kaasmuseum is gevestigd in het hartje van kaasstad Alkmaar in het monumentale Waaggebouw aan het Waagplein. Het Kaasmuseum toont de bereiding van zuivelproducten door de eeuwen heen, de handel en het leven op het platteland. Speciaal voor kinderen tussen acht en twaalf jaar heeft het museum een leuke speurtocht uitgezet langs de verschillende tentoongestelde attributen. Het Kaasmuseum is gratis te bezoeken met de AlkmaarPas.

Kinderkaasmarkt
Een dagje uit met kinderen? Speciaal voor hen wordt een unieke rondleiding georganiseerd op de Alkmaarse Kaasmarkt. Deze Nederlandstalige rondleiding start op verschillende tijden en duurt drie kwartier. Deelname is € 5,50 en reserveren kan bij de VVV en is gewenst. De kinderkaasmarkten in 2017 worden binnenkort bekend gemaakt. De kinderkaasmarkten starten doorgaans om 10.30 uur en om 11.00 uur.

Kinderkaasspelen
Wat zou de Alkmaarse Kaasmarkt zijn zonder de beroemde kaasdragers? Ook kinderen kunnen zich nu bekwamen in dit eeuwenoude ambacht.
Kaasdragen is een eeuwenoud beroep en vraagt om precisie, uithoudingsvermogen en een constante glimlach van oor tot oor: say cheese say Alkmaar! Heb jij het in je een kaasdrager te worden? Doe dan mee aan de Kinderkaasspelen op de Alkmaarse Kaasmarkt en ​ontvang je eigen kaasdiploma! Loop met een berrie, ga op de foto met een echt kaasdragershoedje op en maak een zo hoog mogelijke kaastoren! 

Route en parkeren
Evenementen in Alkmaar
The 'bdCalendar' module could not be found
Nieuwsbrief inschrijven