/ Wandelingen
Volg ons op Facebook. Volg ons op Twitter.
Recente Tweets

Wandelingen

Cultuurhistorisch wandelen in Alkmaar
Alkmaar is dé stad voor een dagje uit. Bijzondere hofjes, eeuwenoude panden, de prachtige Grote Kerk, allemaal de moeite van het bezichtigen waard. Bijvoorbeeld door een standswandeling te maken. Er zijn verschillende mogelijkheden:

Wandeling met gids
Wil je een bijzonder dagje uit in Nederland ervaren? Elke maandag en vrijdag in juli en augustus organiseert de VVV een 1,5 uur durende wandeling. Reserveren kan bij de VVV Alkmaar. Het Gilde Alkmaar organiseert ook wandelingen.

Wandeling met een groep
Een familiedag, een personeelsuitje of zomaar gezellig dagje weg in Nederland? Ga wandelen met een VVV-gids in Alkmaar. Om een gids te reserveren bel je (072) 511 42 84. Het Gilde Alkmaar organiseert ook groepswandelingen.

Wandelroutes in Alkmaar en omgeving
Een dagje Alkmaar op eigen gelegenheid kan ook. De gemeente Alkmaar biedt een (gratis) wandel- en fietsroutes app aan om de mooie regio Alkmaar te ontdekken op een sportieve en actieve manier. En om het nog leuker te maken: op vertoon van de app krijg je een voordeel. Meer weten over de routes en de voordelen? Download de app. Je kunt ook een bezoek brengen aan de VVV winkel, daar zijn diverse boekjes met leuke wandelingen verkrijgbaar en voor kinderen is er een speciale speurtocht. 

De Rijp
Het mooie ‘Alkmaarse’ dorp De Rijp heeft naast leuke winkeltjes en fotogenieke grachtjes meer dan 140 monumenten! Veruit beste manier om De Rijp te verkennen, is via een wandelroute door het dorp. Een beschrijving is te verkrijgen bij de VVV in het Raadhuisje. Een wandeling door De Rijp met een VVV-gids is mogelijk vanaf 10 personen.

Wandelen door de Oude Stad
Oude pandjes met unieke winkeltjes in smalle klinkerstraatjes en vele belangrijke Alkmaarse monumenten vind je in de Oude Stad (o.a. Fnidsen en Hekelstraat). Hier vind je ook de meest bijzondere winkels! Loop bijvoorbeeld een leuke route langs Het Huis met de Schopjes, het Waaggebouw en de Accijnstoren.
 

Route en parkeren
Nieuwsbrief inschrijven