/ Wandel- en fietsroutes
Volg ons op Facebook. Volg ons op Twitter.
Recente Tweets

Wandel- en fietsroutes

Wandelen in Alkmaar: wandelen in de natuur
Alkmaar heeft wandelaars en fietsers een hoop te bieden. Geniet van de rust in de Oudorperpolder, een prachtig stuk natuur in Alkmaar. De Oudorperpolder ligt namelijk op een kwartiertje wandelafstand van de binnenstad. Daarnaast zijn er ook diverse (gratis) wandel- en fietsroutes beschikbaar. 

Fietsroute vanuit Alkmaar
Zin in een oer-Hollandse route door polders, dorpjes en langs molens? Dan is de Culturele schatten in het land van Leeghwater een aanrader. Deze fietstocht van 41 kilometer gaat o.a. langs de beroemde Schermer molens en door het schilderachtige dorp De Rijp, waar je in één van de vele leuke restaurantjes heerlijk kunt bijkomen. Bij weinig wind is de fietstocht makkelijk binnen een dag te doen!.

Culturele Ontdekkingstocht op de fiets
Fiets een culturele route door de gemeenten Alkmaar, Bergen en Heiloo! Stap op de e-bike of toerfiets en ontdek grote en kleine culturele parels van onze regio. Van de historische binnenstad van Alkmaar tot een eeuwenoud winkeltje in Graft en een dorp van walvisjagers in De Rijp. En van een abdij met eigen bier in Egmond-Binnen tot het kunstenaarsdorp Bergen. De route is 60 km lang maar er zijn ook rondjes van 34 of 41 km mogelijk. Download hier de PDF voorzien van meer informatie. 

Landelijk Alkmaar
Op de site van het Land van Leeghwater vind je wandelingen en fiesttochten naar/door Graft, De Rijp en de Schermer. Een bijzonder gebied met beschermd polderlandschap, natuurschoon, musea en authentieke dorpjes. Borden langs de routes geven volop informatie.

Wandelroutes
Liever zelf een wandelroute plannen? Op de website www.wandelnetwerknoordholland.nl vind je een uitgebreid netwerk van mogelijkheden en plan je eenvoudig jouw eigen route door Alkmaar en omgeving. Aanraders zijn twee prachtige wandelroutes ‘Regio Alkmaar ten voeten uit’ (27 kilometer door o.a. Alkmaar, Heiloo en Egmond) en ‘Eilandspolder’ (19 kilometer door De Rijp, Noordeinde, Driehuizen en West- en Oost-Graftdijk.)

Fietsroutes
Liever zelf een fietsroute plannen? Op de website www.fietseropuit.nl vind je een uitgebreid netwerk van knooppunten en plan je eenvoudig jouw eigen fietsroute.

Meer informatie over fiets- en wandelroutes
Bij het VVV-kantoor aan het Waagplein kun je meer informatie inwinnen over de recreatieve mogelijkheden in de gemeente Alkmaar.

Wandel4Daagse Alkmaar
De Wandel4Daagse is één van de bekendste evenementen in Alkmaar. Wandelen door de duinen, over het strand, door de polder, het bos, de prachtige dorpjes en natuurlijk de stad zelf, dat is wat deze vierdaagse zo uniek maakt. Inschrijven voor dit evenement dat in juni plaatsvindt kan via www.wandel4daagsealkmaar.nl.

Fiets huren in Alkmaar
Fietsen huren in Alkmaar is niet duur en kan op verschillende adressen. Een overzicht van fietsverhuuradressen. Fietsverhuur in de buitengebieden is mogelijk bij Fluisterboot- en Fietsverhuur De Gouw in De Rijp en Café De Vriendschap in Driehuizen.
 


 

Route en parkeren
Nieuwsbrief inschrijven