/ Varen
Volg ons op Facebook. Volg ons op Twitter.
Recente Tweets

Varen in Alkmaar

Grachten en ophaalbruggen, het Noordhollands Kanaal, de haven, de Accijnstoren, de Hoornsevaart met zijn molens en niet te vergeten de omliggende polders. Wat is er nu leuker dan de stad eens vanaf het water te bekijken? 

Kano of boot huren in Alkmaar
Ben je een actief type? Kies dan voor een kajak of Canadese kano. Als je liever gemotoriseerd vaart kies je voor een superstille fluisterboot of een motorboot. Een overzicht van verhuurmogelijkheden.

De Kraak Actief
Alkmaarse Bootjes
Boot Huren Alkmaar
Buiten met buiter
King's Inn

In de zomermaanden kun je aan de Mient een ijsje bestellen vanuit je bootje. Luid de bel en je wordt op je wenken bediend.

Rondvaart Alkmaar
Wil je zelf geen boot besturen maar Alkmaar toch vanaf het water bekijken? Maak dan een rondvaart door de Alkmaarse grachten! Vanwege de lage bruggetjes is het bukken geblazen. Hilariteit alom!

Boottochten vanuit Alkmaar
Alkmaar Cruises maakt met het Partyschip Amalia diverse boottochten vanuit Alkmaar, onder andere naar Amsterdam. Indien je op zoek bent naar een leuke rondvaart langs o.a. molens & Alkmaar met bijvoorbeeld vrienden of familie, Korstanje Cruises maakt er een onvergetelijke dag van. 

Varen in de Eilandspolder
Het beschermde natuurgebied De Eilandspolder bestaat voor een kwart uit water. Het is een uniek gelegen stukje natuur tussen de historische dorpen Graft-De Rijp, Noordeinde, Grootschermer, Schermerhorn en Driehuizen. Er zijn verschillende vaarroutes - een van 8 km (De Koetenroute), een van 10 km (De Lepelaarroute) en een van 25 km (De Eilandspolderroute)- uitgezet. Ook zijn er drie eilandjes speciaal ingericht om te picknicken. Je kunt de Eilandspolder ontdekken met een fluisterboot (vaarbewijs niet nodig!) roeiboot of kano. Deze zijn o.a. te huur bij De Gouw, Het Ouweland en Boerderij 'Schermereylandt' in De Rijp, Tuinderij Welgelegen in Graft, De Vriendschap in Driehuizen en Het Genot van Grootschermer in Grootschermer.

Kom je met de boot naar Alkmaar? Kijk dan op de site Havens in Alkmaar voor alle informatie.

Ontbreekt er informatie? Mail naar ika@alkmaarprachtstad.nl.

 

 

Route en parkeren
Nieuwsbrief inschrijven